Logo Nuevo Mundo

Cuenca

Kaupunki on kuulunut UNESCOn maailmanperintöluettelon kohteisiin Espanjassa vuodesta 1996 alkaen. Cuenca on myös UNESCON julistama Luonnon puisto- ja Biosfäärialue. Cuenca sijaitsee keskisessä Espanjassa Kastilia- La Manchan itsehallintoalueella. Se on myös Cuencan maakunnan pääkaupunki. Vuonna 2007 kaupungissa oli 52 980 asukasta.

Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat syvän jokiuoman laidalle rakennetut ”riippuvat talot” (esp. casas colgadas), alun perin 1200-luvulla rakennettu tuomiokirkko (Catedral de Santa María y San Julián) ja abstraktin taiteen museo (Museo de Arte Abstracto Español). Kaupungissa on yksi Kastilia- La Manchan yliopiston kampuksista. Kaupunginvaltuusto ja UNED ovat tehneet tästä kaupungista “campus del español” siis suomeksi käännettynä "kampuksen espanjan opiskelijoille”. Cuenca toivottaa sinut tervetulleeksi avosylin, jotta se voisi tehdä oleskelustasi Espanjassa rikastuttavan ja unohtumattoman, kansainvälisen opiskelukokemuksen. Cuencassa saat tuntea ”Oikean Espanjan Kokemuksen”.

Kaikki Cuencan kaupungin toimielimet ovat mukana Cuencan The True Spanish Experience -hankkeessa. Näin tässä kaupungissa tarjotaan ulkomaalaisille kattavaa koulutusta oikeissa kielikyvyn tilanteissa.

Cuenca on pieni keskiaikainen kaupunki Keski-Espanjassa vain 50 minuutin junamatkan päässä Madridista. Se on yksi turvallisimmista kaupungeista Espanjassa ja sen historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin sydän on täynnä taidetta ja kulttuuria. Cuenca tarjoaa oven upeaan luonnonpuistoon nimeltään Serrania de Cuenca.

Mukana hankkeessa ovat kaikki viralliset laitokset, kuten kaupungintalo, neuvosto, opetusministeriö jne. Kouluja yliopiston tasolla johtaa organisaatio nimeltään UNED, joka on suurin ainoa kansallinen laitos Espanjassa. Se johtaa mm. kaupungin kaikkia laitoksia ja keskuksia keskiasteen ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Lisäksi sen piiriin kuuluvat eri instituutiot, kuten kauppakamari, Punainen Risti, Real Conquense -taideakatemia, kulttuurisäätiöt ja museot jne. ja tietenkin ennen kaikkea, koko Cuencan yhteiskunta: opiskelijat, perheet ja paikalliset asukkaat.

 

Miksi Cuenca?

Tehokkaampaan ja kehittyneempään metodologiaan perustuvat espanjan kielen kurssimme pohjautuvat CLIL (Content & Language Integrated Learning) -lähestymistapaan, jonka avulla opiskelijat oppivat ja harjoittelevat espanjaa, kun he käyttävät sitä tiettyyn tarkoitukseen aktiiviteeteissään ja koskien omia kiinnostuksen kohteita.

Me tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka on suunniteltu jokaisen oppilaitoksen akateemisen osaston avulla. Näihin kuuluu mm. espanjan kursseja, korkeatasoisia akateemisia seminaareja koskien useita eri aihepiirejä (historia, kirjallisuus, kaupankäynti, taide, laki) sekä harjoittelujaksoja espanjalaisissa yhtiöissä tai vapaaehtoistyössä.

Opiskelija voi syventyä kulttuuriin täydellisesti, samalla kun hän asuu espanjalaisessa perheessä, tapaa espanjalaisia ystäviä tai kun hän harrastaa lempiurheilulajejaan ja harrastuksiaan yhdessä espanjalaisten kanssa (esim. käy viulutunneilla ammattikorkeakoulussa) jne.
Neuvoja saa virallisilta tahoilta koskien viisuminkäsittelyä, kaupunginvaltuuston suorittamaa isäntäperheiden valintaprosessia sekä UNEDin tai vastaavan keskuksen myöntämiä virallisia tutkintoja ja diplomeja.

Intensiiviset espanjan kielen kurssit Cuencassa 14 -18-vuotiaille

 Intensiiviset espanjan kielen kurssit Cuencassa 14 -18-vuotiaille

 Majoitus

PERHEMAJOITUS

Pidämme huolta osallistujista ja siksi valitsemme isäntäperheet huolellisesti kaupungin hallituksen avulla. Näin oppilas saa oikean kielikylvyn. 
Perheissä on aina erillinen makuuhuone opiskelijaa varten sisältäen aamiaisen, päivällisen ja illallisen 7 päiväksi. Perhemajoitus on hyvä kokemus siinä mielessä, että perheessä pidetään huolta opiskelijasta ja hänen viihtyvyydestään. 
Nuoriso-ohjelmien opiskelijoille järjestetään ensisijaisesti perhemajoitusta.

ASUNNOT JA HOTELLIT

Perhemajoituksen lisäksi yliopisto-ohjelman tai muiden ohjelmien opiskelijoille tarjotaan vaihtoehtoisesti majoitusta yksityisasunnoissa tai hotelleissa. Esimerkiksi kaksion/kolmion voi jakaa muiden samalla kurssilla opiskelevien kanssa. Kaikki asunnot ovat hyvässä kunnossa ja hyvin varustettuja.

Asunnon jakaminen muiden meidän ohjelmissa opiskelevien kanssa:
Näissä kodeissa on kaikki tarvittavat mukavuudet ja tarvittavat tilat (vain huone).
Hotellit/hostellit, joissa tarjotaan aamiainen sekä kaupungissa sijaitsevat hostellit:
Cuencassa on tarjolla laaja valikoima hotelleja, hostelleja, ja kotimajoitusta, joista opiskelijat voivat valita vapaasti. Majoitusta löytyy kaupungin eri alueilta: vanhasta kaupungista, keskustasta tai nimenomaan sieltä missä koulu sijaitsee.

ASUNTOLA VUORISTOSSA

 Ympäri Serraniaa on nuorisohostelleja, jotka tarjoavat kaikki tarvittavat mukavuudet sekä tekevät kokemuksesta vuoristossa ainutlaatuisen ja hienon.

Oleskelun aikana yhdessä näistä maagisista paikoista, opiskelijat saavat palvelua henkilökunnalta, joka on erikoistunut vapaa-aikaan ja luontoon, samalla luoden parhaan mahdollisen ympäristön opiskelijoille. Oleskelusta Cuancan Serraniassa tulee ainutkertainen. 
Majoitus sisältää täysihoidon ja tarjoaa mahdollisuuden tutusta tyypillisimpiin ja maukkaimpiin espanjalaisen ja paikallisen keittiön ruokiin.

ASUMINEN KAMPUKSELLA

Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua kampuksella (katso saatavuusajankohdat).

 

© 1997-2017 Kielikoulu Nuevo Mundo Oy . All Rights Reserved